У росії скасували ходу «Безсмертного полку» на 9 травня

Читать на русском
У росії з невідомих причин скасували ходу Безсмертного полку на 9 травня. Раніше росіяни щороку ходили вулицями із фото родичів-учасників війни.
Фото: ТАРС

У росії скасували традиційну ходу «Безсмертного полку» на 9 травня.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на організаторів акції.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

«Як такого формату звичної (ходи) не буде. Традиційний формат вирішили розширити до того, щоб протягом усього дня ми вшановували пам'ять героїв», – заявив прессекретарка руху Ольга Байбулова.

За її словами, цього року організатори «вирішили уникнути формату однієї вулиці та однієї площі, а піти ширше».

Зазначимо, що у 2020-2021 роках акція проходила в онлайн-форматі через коронавірус, а минулого року все було традиційно.

Зважаючи на все, травневі свята в росії цього року відзначатимуть не так масштабно, як раніше. Нагадаємо, у Москві скасували мітинги та ходи, присвячені 1 травня, нібито через терористичну загрозу.

Крім того, паради на 9 травня було скасовано у Курську та Бєлгороді, а також в окупованому Криму. В аналітичному центрі Atlantic Council це пов'язують із масштабним браком військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: