На Херсонщині окупанти змушують людей отримувати паспорти рф, погрожують депортацією – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Херсонської області, загрожуючи місцевим мешканцям депортацією.
Примусова паспортизація на окупованих територіях УкраїниФото: wikimedia.by/MediaPhoto.оrg

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію на тимчасово окупованих територіях України. Так, на Херсонщині загарбники погрожують місцевим депортацією.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

«Триває примусова паспортизація громадян України у Генічеському районі тимчасово захопленої Херсонської області. Російські окупанти постійно тиснуть на місцевих, погрожують депортацією та конфіскацією майна, обмежують у переміщені між населеними пунктами. До людей із українськими паспортами показове упереджене ставлення з боку загарбників», – говориться у зведенні Генштабу.

Крім того, щоб пришвидшити паспортизації, загарбники проводять демонстративні рейдові заходи, які мають на меті залякати місцеве населення.

Фактично, як повідомляли у Генштабі раніше, людям на окупованих територіях ставлять людям радикальну умову – або відмова від українського паспорта на користь російського, або негайне виселення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що через низькі темпи паспортизації ускладнюється підготовка росіянами псевдовиборів.

Також стало відомо, що окупанти готують нову хвилю примусової паспортизації у Мелітополі.

Крім того, українських вчителів в окупації змушують отримувати паспорти росії.

Нагадаємо, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відреагувала на указ путіна про можливу депортацію мешканців окупованих територій, які відмовилися від громадянства Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: