Українських вчителів в окупації змушують отримувати паспорти рф – ЦНС

Читать на русском
Вчителів змусили написати заяви про відмову від українського громадянства, хоча у країні-агресора дозволене подвійне громадянство.
Ілюстративне фотоReuters

Російські загарбники змушують українських вчителів, які залишилися працювати на окупованих територіях Луганської області, отримувати паспорти країни-агресора.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«У Луганській області росіяни змушують українських вчителів отримувати паспорти рф. До всіх вчителів, які залишилися працювати на тимчасово окупованих територіях, було донесено, що їх звільнять, якщо вони не отримають паспорти рф», - йдеться у повідомленні.

У ЦНС також повідомили, що вчителів змусили написати заяви про відмову від українського громадянства, хоча у країні-агресора дозволене подвійне громадянство.

Зазначається, що російські паспорти окупанти планують роздати вчителям за пришвидшеною процедурою.

Нагадаємо, нині відомо, що й на Донеччині окупанти проводять примусову паспортизацію серед співробітників державних і комунальних підприємств.

Раніше повідомляли, російські окупанти запевнили, що забиратимуть квартири та автомобілі у мешканців Мелітополя, які не оформлять російського паспорта.

У тимчасово окупованих районах Запорізької області продовжують зникати українці. Російські загарбники беруть заручників, яких наразі налічується понад 230 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: