Окупанти готують нову хвилю примусової паспортизації в Мелітополі

Читать на русском
Загарбники готують нову хвилю примусової паспортизації в тимчасово окупованому Мелітополі. Таким чином зрадники хочуть вислужитись перед своїми керівниками.
Іван Федоров

Загарбники готують нову хвилю примусової паспортизації в тимчасово окупованому Мелітополі. Таким чином зрадники хочуть вислужитись перед своїми керівниками.

Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров в Telegram.

«Місцеві зрадники хочуть вислужитися перед своїм московським керівництвом і рапортують про великий попит на паспорти країни-агресора. Аж такий, що треба організувати роботу виїзних бригад і додаткові пункти видачі паспортів», – йдеться в повідомленні.

Загарбники змушують мешканців отримувати російські паспорти під погрозами та тиском. У місті без нього:

  • не можна оформити деякі соцвиплати
  • не можна володіти майном
  • не можна оформити медичний поліс, без якого відтепер неможливе якісне бюджетне лікування в окупації
  • не можна отримати спецперепустку для переміщення між окупованими населеними пунктами.

Та головний аргумент під час отримання паспорта часто – дуло автомата.

«Окупанти хочуть до осені загнати всіх мешканців ТОТ у своє громадянство. Але це ніяк не допоможе загарбникам втримати території під час деокупації. Віримо в ЗСУ, наближаємо перемогу разом», – додав Федоров.

Раніше також повідомляли, що російські загарбники змушують українських вчителів, які залишилися працювати на окупованих територіях Луганської області, отримувати паспорти країни-агресора.

На тимчасово окупованих територіях Донеччині росіяни почали проводити примусову паспортизацію серед працівників державних та комунальних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: