Верещук не погодилася з Лубінцем і закликала українців в окупації не брати паспорти рф

Читать на русском
За словами голови Мінреінтеграції, нещодавній указ путіна спрямований на подальше обмеження прав українців на тимчасово окупованих територіях.
Фото: facebook.com/vereshchuk.ukraine

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відреагувала на указ путіна про можливу депортацію мешканців окупованих територій, які відмовилися від громадянства росії.

Відповідна заява з'явилася у її Telegram-каналі.

Окупанти вигадали нову схему, як на Херсонщині змусити людей отримати паспорт рфОкупанти вигадали нову схему, щоб змусити жителів Херсонської області отримати російські паспорти.

За її словами, цей указ спрямований на подальше обмеження прав українців на тимчасово окупованих територіях.

При цьому Верещук закликала жителів окупованих територій не брати російські паспорти, оскільки влада рф «навряд чи там довго житиме».

«Мої рекомендації українцям на ТОТ залишаються незмінними: російські паспорти не брати, з окупантами не співпрацювати, по можливості виїхати, чекати ЗСУ», – підсумувала Верещук.

Варто зазначити, що пост голови Мінреінтеграції з'явився на наступний день після заяви уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, присвяченої цій темі. Він вважає, що українці, які перебувають в окупації, мають оформити російські паспорти для того, щоб урятувати своє життя.

Раніше повідомлялося, що росіяни погрожують мирним жителям Херсона каральними діями через відсутність паспорта рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: