Паспортизація в окупації: Подоляк заявив, що у порадах Верещук та Лубінця немає суперечностей

Читать на русском
Радник керівника Офісу Президента зазначив, що тих, хто отримав паспорт рф, щоб вижити, не переслідуватимуть за законом. При цьому кожен із тих, хто активно сприяв окупантам, відповідатиме за свої дії.
Фото: Офіс президента України

В Офісі президента пояснили, чи потрібно українським громадянам на окупованих територіях отримувати паспорти росії.

Заява, присвячена цій темі, з'явилася у Twitter-акаунті радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка.

За його словами, у рекомендаціях представників держави Дмитра Лубінця та Ірини Верещук немає жодних суперечностей.

«Україна не переслідуватиме громадян, які пасивно отримали «російське громадянство». Ключове пасивно, під жорстким примусом. Тому що примус до непотрібного паспорта – одна з важливих технологій залякування з боку Росії та безумовна ознака системного геноцидного формату війни… Водночас кожен із тих, хто активно сприяв окупантам, відповідатиме перед законом», – заявив Подоляк.

Нагадаємо, 30 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що українці, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, мають оформити російські паспорти для того, щоб урятувати своє життя.

При цьому вже наступного дня міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала мешканців окупованих територій не брати російські паспорти, оскільки влада Росії «навряд чи довго там житиме».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: