На окупованій Донеччині росіяни проводять примусову паспортизацію – ЦНС

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Донеччині росіяни почали проводити примусову паспортизацію серед працівників державних та комунальних підприємств.
sprotyv.mod.gov.ua

На тимчасово окупованих територіях Донеччині росіяни почали проводити примусову паспортизацію серед працівників державних та комунальних підприємств.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначають, що всім працівникам повідомили, що до 1 березня вони мають отримати російський паспорт. В інакшому випадку їх звільнять. При цьому, робітники мають не лише отримати паспорт країни-терориста для збереження робочого місця, а й написати заяву про відмову від українського громадянства.

Таким чином загарбники хочуть «підкріпити» свої права на регіон.

«Останнє є показовим, адже у рф дозволено подвійне громадянство. Тобто, відмова від громадянства росіянам потрібна саме для пропагандистської цілі та аби «підкріпити» свої права на регіон, змінивши його демографічний склад», – додають у Центрі.

Варто зауважити, що наразі ворог активно проводить мобілізацію на тимчасово окупованих територіях, й саме російська макулатура є підставою для відправки на фронт. Центр національного спротиву закликає не співпрацювати з ворогом й за можливості покинути регіон.

Раніше повідомляли, російські окупанти запевнили, що забиратимуть квартири та автомобілі у мешканців Мелітополя, які не оформлять російського паспорта.

У тимчасово окупованих районах Запорізької області продовжують зникати українці. Російські загарбники беруть заручників, яких наразі налічується понад 230 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: