У розвідці США оцінили можливість застосування росією ядерної зброї

Читать на русском
За даними США, росія навряд чи застосує ядерну зброю під час війни проти України, незважаючи на нещодавні гнівні заяви з боку Кремля та великі втрати серед особового складу та техніки.
Фото: Getty Images

Росія навряд чи застосує ядерну зброю під час війни проти України, незважаючи на нещодавні гнівні заяви з боку Кремля та великі втрати серед особового складу та техніки.

Про це заявила директор Національної розвідки США Евріл Хейнс, її цитує Reuters.

Резніков пояснив, чому вважає ядерний шантаж росії блефомРосійська ядерна зброя може бути непридатною для використання – востаннє країна-окупант проводила відповідні випробування ще наприкінці минулого століття.

«Згідно з нашою поточною оцінкою, те, що росія використовує ядерну зброю - дуже малоймовірно», - заявила Хейнс на засіданні комітету Сенату.

При цьому глава американської розвідки не стала деталізувати оцінку ядерної загрози з боку росії.

Нагадаємо, 3 травня у мережі з'явилися відео атаки безпілотників на Кремль. Росія поспішила звинуватити в атаці Україну. Зокрема, у Москві заявили, що країна-окупант «залишає за собою право відповісти на спробу удару по Кремлю, де і коли вважатиме за потрібне». А деякі російські політики прямо заговорили про ядерний удар.

Це не перша спроба ядерного шантажу з боку росії. 25 квітня Дмитро Медведєв заявив, що сучасний «світ хворий» і перебуває на порозі нової світової війни. Крім того, за словами російського чиновника, противники Росії не повинні недооцінювати можливість застосування ядерної зброї Москвою, у якої «не здригнеться рука».

А до цього він загрожував світові ядерним апокаліпсисом у разі спроб «знищити росію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: