Медведєв заявив, що «світ хворий» й перспектива ядерного вибуху «зростає з кожним днем»

Читать на русском
Дмитро Медведєв заявив, що світ хворий і перебуває на порозі нової світової війни. Він також вважає, що краще турбуватися через можливий ядерний вибух, ніж через зміну клімату.
Фото: AP

Дмитро Медведєв заявив, що сучасний «світ хворий» і знаходиться на порозі нової світової війни, якої, утім, можна уникнути.

Такі заяви він зробив на просвітницькому марафоні «Знання. Перші».

«Світ хворий. І цілком імовірно, що він знаходиться на порозі нової світової війни. Чи є вона неминучою? Ні, не є», – цитують колишнього президента російські ЗМІ.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

Медведєв заявив, що питання зміни клімату та підвищення температури на один градус «ніщо в порівнянні з перспективою опинитися в епіцентрі ядерного вибуху з температурою п'ять тисяч Кельвінів, ударною хвилею 350 метрів за секунду і тиском три тисячі кілограм на метр квадратний, з проникаючою радіацією».

«Така перспектива є сьогодні? На жаль, так. І вона росте з кожним днем із відомих причин», – додав він.

Крім того, Медведєв заявив, що противники росії не повинні недооцінювати можливість застосування ядерної зброї Москвою, у якої «не здригнеться рука».

Він також знову сказав, що Польща та Угорщина «просять США дозволити їм забрати частину українських земель», тобто західні області.

«Забрати собі західні регіони України Польща та Угорщина із Румунія мріють не перший десяток років. Зараз політики цих країн, майже не соромлячись, говорять про необхідність дозволу за підтримки, звісно, США виправити кордони та врятувати тим самим бідну та виснажену Україну. Все одно вона нездатна платити за рахунками Вашингтона, а якщо так — нехай розплачується землею. Закарпаття хочуть віддати Угорщині, Галичину – Польщі, Буковину – Румунії», – заявив Медведєв.

Але, за його словами, «нехай краще станеться тихий розділ України, ніж Україна в НАТО чи світова війна».

Нагадаємо, місяць тому Медведєв погрожував Україні ядерною бомбою у разі початку деокупації Криму.

Раніше він погрожував світові ядерним апокаліпсисом у разі спроб «знищити росію».

Бурхливу реакцію політика також викликала видача ордера на арешт путіна Міжнародним кримінальним судом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: