Резніков пояснив, чому вважає ядерний шантаж росії блефом

Читать на русском
Російська ядерна зброя може бути непридатною для використання – востаннє країна-окупант проводила відповідні випробування ще наприкінці минулого століття.
Фото: РБК-Україна

Російська ядерна зброя може бути непридатною для використання – востаннє країна-окупант проводила відповідні випробування ще наприкінці минулого століття.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«У радіоактивний попіл»: проти кого росія погрожувала застосувати ядерну зброюХто з російських політиків та яким країнам погрожував ядерною зброєю – на інфографіці. Найбільше погроз озвучує Медведєв.

За його словами, росія суттєво переоцінює свої можливості, оскільки більшість російських боєголовок, а також носії, які Україна віддала рф у 1990-х, стали непридатними ще у 1997 році.

«Так, вони могли продовжити термін експлуатації, але формально термін придатності минув ще тоді. Плюс виробником багатьох складових були українські заводи, ми їм уже не допомагаємо», – наголосив Резніков.

Резніков додав, що останнє випробування ядерної зброї країна-окупант проводила 1998 року на казахстанських полігонах.

«З цієї причини ми не знаємо, чи діє та зброя. І взагалі – чи спрацює вона», – підсумував міністр.

Нагадаємо, 25 квітня експрезидент росії Дмитро Медведєв заявив, що сучасний «світ хворий» і знаходиться на порозі нової світової війни. Крім того, за словами російського чиновника, противники рф не повинні недооцінювати можливість застосування ядерної зброї Москвою, у якої «не здригнеться рука».

Це не перша подібна заява з боку Медведєва. Місяць тому він погрожував Україні ядерною бомбою у разі початку деокупації Криму.

А до цього він погрожував світові ядерним апокаліпсисом у разі спроб «знищити росію».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: