У Німеччині розповіли, коли Україна почне отримувати боєприпаси для Gepard

Читать на русском
ФРН передала Україні 34 установки Gepard із шістьма тисячами боєприпасів і планує надати ще три установки.
Reuters

Україна може вже із серпня розраховувати на отримання боєприпасів для самохідних зенітних установок Gepard, переданих Німеччиною.

Про це повідомляє видання DW, яке цитує заяву канцлера ФРН Олафа Шольца.

Згідно з його словами, зараз налаштовується виробництво, але це займе певний час.

Німеччина може збудувати танковий завод в Україні: що відомоНімецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори щодо будівництва танкового заводу на території України.

При цьому, Шольц наголосив, що Україна не може використовувати зброю, яку постачає Німеччина, для обстрілів російської території.

«Цих правил дотримуються й інші західні держави, які постачають Україні зброю для протидії російському нападу, пояснив канцлер і додав, що за усієї необхідної допомоги має бути зроблено все, щоб запобігти війні між росією та НАТО», - йдеться в повідомленні.

Водночас, видання нагадує, що згідно зі списком переданих Україні озброєнь, який регулярно оновлюється на сайті німецького уряду, ФРН передала Україні 34 установки Gepard із шістьма тисячами боєприпасів і планує надати ще три установки та 300 тисяч набоїв.

Як відомо, найбільший німецький виробник боєприпасів Rheinmetall AG заявив про готовність суттєво збільшити випуск боєприпасів, якщо на це буде політична воля керівництва ФРН.

Нагадаємо, що Німеччина передала ще дві зенітні самохідні установки Gepard у березні.

Раніше Зеленський провів зустріч із делегацією німецького оборонно-промислового концерну Rheinmetall AG.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: