Зеленський назвав причину свого візиту до Фінляндії та розповів перші подробиці

Читать на русском
Зеленський прибув з візитом до Фінляндії з метою посилення підтримки України напередодні контрнаступу ЗСУ, а також для участі у саміті Nordic countries.
Getty Images

Президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Фінляндії з метою посилення підтримки України напередодні контрнаступу ЗСУ, а також для участі у саміті Nordic countries.

Про це український лідер заявив під час спільної пресконференції із фінським колегою Саулі Нііністьо, відео якої опублікував Офіс президента.

Перед парламентами яких країн Зеленський виступив за рік повномасштабної війниЗ початку повномасштабної війни Зеленський звернувся до національних парламентів майже чотирьох десятків країн, докладніше – на інфографіці.

Згідно зі словами Зеленського, він прибув до Фінляндії, аби дружні країни підтримали Україну ще більш потужніше напередодні контрнаступу ЗСУ.

«Чому Фінляндія? По-перше, ми партнери. По-друге, в нас сьогодні буде потужний саміт Nordic countries. Він дуже важливий, це посилення безпеки регіонів, безпеки на нашій території, посилення наших можливостей, щоб захистити себе, посилення нас на полі бою. Я буду відвертий з вами. 15 пакетів, це не цифри, не кількість зброї, а кількість збережених життів», - заявив український президент.

При цьому, Зеленський зазначив, що поки триває війна, Україна не зможе вступити в НАТО.

«Поки йде війна, ми не будемо в НАТО. Ми це чітко усвідомлюємо. Але ми хотіли би, щоб окрім відкритих дверей, партнери робили нам назустріч також якісь потужні кроки, які б мотивували українське суспільство, що це не тільки відкриті двері, не тільки щось таке в майбутньому - ми хотіли би підтримку сьогодні. І сьогодні політичну підтримку в цьому напрямку ми хочемо, щоб було запрошення для України», - сказав керівник держави.

Нагадаємо, що Зеленський сьогодні, 3 травня, прибув із офіційним візитом до Фінляндії. Окрім цього, Зеленський 13-14 травня відвідає Німеччину, де зустрінеться з Олафом Шольцем та буде нагороджений премією Карла Великого.

Також у березні до Києва приїжджала прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін.

4 квітня Фінляндія офіційно стала членом Північноатлантичного альянсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: