Зеленський у зверненні прокоментував ракетний удар по Павлограду

Читать на русском
За словами президента, на кожен удар по території України російські загарбники отримають відповідь - наші воїни забезпечують це щодня й щоночі.
Офіс президента

Внаслідок російського ракетного удару по Павлограду Дніпропетровської області загинуло дві людини.

Про це президент Володимир Зеленський повідомляє у вечірньому зверненні.

«Павлоград Дніпропетровської області. Ракети терористів забрали життя двох людей, зовсім молодих хлопців… Мої співчуття родинам! Ще сорок людей – жінки, діти, чоловіки – отримали допомогу після поранень і травмувань. На кожен такий удар російські окупанти отримають нашу відповідь. І я дякую всім нашим воїнам, які це забезпечують щодня й щоночі. Що більше української влучності, що більше української взаємопідтримки, то швидше російське зло буде знищене», - зазначив президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Цей понеділок і новий тиждень почав із годинної наради з усіма рівнями управління державою та захистом. Голова уряду, міністри, Офіс. Доповідали Головком, керівники ГУР і Служби зовнішньої розвідки, голова СБУ, секретар РНБО.

  • Перше питання – наслідки російських ударів, зокрема ракетних. Лише за минулу ніч, від опівночі до сьомої ранку, вдалося збити 15 російських ракет. Але, на жаль, не всі.

  • Окремо – питання зброї та снарядів для наших воїнів. Також – ситуація на поки що окупованій території й протидія росії. Жодного шансу окупанту на нашій землі! Ворогу – лише знищення. Ось лише один приклад сьогодні. Чернігівщина, село Лизунівка, це північ області, неподалік державного кордону. Там російська авіабомба зруйнувала ще одну українську школу… На жаль, цей удар забрав життя підлітка – хлопець 2009 року народження… 14 років дитині! Він просто був неподалік школи. Мої співчуття рідним і близьким!

  • Провів сьогодні й кілька телефонних переговорів. Подякував Канаді й особисто Премʼєр-міністру Трюдо за незмінну підтримку нашої держави. Дуже важливо: Канада вже почала конфіскацію російських активів.

  • Говорив сьогодні із Премʼєр-міністром Нової Зеландії Гіпкінсом. Подякував за принциповість у захисті міжнародного права – Нова Зеландія часто є серед лідерів у санкційних обмеженнях. Подякував і за участь Нової Зеландії в підготовці наших воїнів. Домовилися працювати над більшою консолідацією країн Тихоокеанського регіону для захисту міжнародних правил.

  • Сьогодні – вже десята річниця з дня заснування однієї зі славетних українських військових частин, а саме – 140-го окремого центру спеціальних операцій. Вони брали участь в обороні та звільненні Київщини – Бучі, Гостомеля, Бородянки та інших міст і сіл, Харківщини – Ізюма, Чугуєва. Виконували стратегічно важливі місії на південних напрямках, потужно билися проти окупантів на Донбасі.

Нагадаємо, рашисти атакували Павлоградський район у ніч проти 1 травня. Українській ППО вдалося збити сім ракет, що летіли на Дніпропетровщину, проте деякі з них потрапили в ціль. Внаслідок ракетного удару по Павлоградському району пошкоджено десятки приватних будинків, навчальні заклади та комерційні будівлі.

Загалом по території України було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. ЗСУ вдалося знищити 15 повітряних цілей ворога.

Також стало відомо, що Зеленський запропонував Раді продовжити воєнний стан та мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: