Зеленський у зверненні розповів про підготовку великого санкційного пакету проти рф

Читать на русском
Україна та західні союзники готують новий санкційний пакет проти країни-окупанта. Глава держави зазначив, що рішення про запровадження нових обмежень буде ухвалено вже найближчим часом.
Фото: Офіс президента України

Україна та західні союзники готують новий санкційний пакет проти країни-окупанта.

Про це президент розповів у вечірньому зверненні до нації.

Глава держави зазначив, що рішення про запровадження нових обмежень буде ухвалено вже найближчим часом.

«Провів нараду щодо посилення санкційних режимів – як наших, українських, так і спільних із партнерами. Уважно стежимо за тим, як держава-терорист намагається обходити санкції, фіксуємо кожен такий напрямок, працюємо разом із партнерами, щоб заблокувати це. Готуємо великий пакет санкцій. Рішення вже скоро», – розповів президент.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Провів військовий кабінет. Це особлива робота з ключовими командувачами та особами, що забезпечують оборону. Зрозуміло, це закрита робота, її деталі не оприлюднюються. Але, як і засідання Ставки, військовий кабінет також працює регулярно для синхронізації наших найважливіших оборонних та активних дій.

  • Цей травень та наступні місяці будуть достатньо активними для України в міжнародній площині. Буде багато переговорної роботи, міжнародних заходів, які посилять нашу оборону. Все опрацьовуємо. Провів сьогодні кілька нарад щодо запланованого на цей тиждень та на найближчий час.

  • Провів нараду із главою уряду Шмигалем. Координація, підготовка рішень. Готуємо концептуальні рішення для розвитку України, нашої інфраструктури, як зараз, так і після війни. Готуємось і до запланованих міжнародних зустрічей щодо відновлення України та відповідних переговорів із партнерами.

  • Зустрівся з делегацією парламенту Португалії на чолі із головою парламенту. Подякував за підтримку нашої держави та людей та розповів, яких рішень очікує Україна від саміту партнерів у Вільнюсі у липні, саміту НАТО. Також говорив із главою Африканського Союзу, Президентом Коморських Островів. Запросив приєднатися до реалізації нашої формули миру та запевнив, що Україна готова бути надійним гарантом продовольчої безпеки.

Нагадаємо, напередодні Зеленський обговорив із прем'єром Нової Зеландії оборонну співпрацю.

А 30 квітня президент провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. Сторони судили плани ЗСУ на найближчі місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: