Німеччина передала Україні перший ЗРК Patriot

Читать на русском
Збройні сили України отримали нову партію військової допомоги від Німеччини. Про постачання озброєння повідомили у прес-службі німецького уряду.
Фото: defence-ua.com

Збройні сили України отримали нову партію військової допомоги від Німеччини.

Про постачання озброєння повідомили у пресслужбі німецького уряду.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Серед іншого, німецька влада передала Україні зенітно-ракетний комплекс американського виробництва Patriot та ракети до нього.

Крім того, Німеччина також направила 16 вантажівок Zetros (загалом їх поставлено вже 76 штук) та два автомобілі для патрулювання державного кордону (з початку вторгнення Україна отримала 124 таких авто).

Нагадаємо, ще у березні західні ЗМІ повідомляли про те, що Україна отримала як мінімум одну систему Patriot. Про це нібито заявив міністр оборони Польщі Блащак. Пізніше до Міноборони Польщі уточнили, що слова Блащака неправильно переклали.

Німеччина обіцяла передати Україні одну батарею систем Patriot – це від чотирьох до восьми пускових установок. Також про постачання систем говорили США та Нідерланди.

Варто зазначити, що системи Patriot мають допомогти Україні у боротьбі проти російських літаків, які запускають керовані авіабомби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: