Україна отримає від Німеччини 3 млн євро на розвиток промисловості

Читать на русском
Німеччина спрямує 3 млн євро на проєкт Розбудова промислового потенціалу, політика та діагностика для зеленого відновлення України.

Німеччина виділить 3 млн євро на розбудову промислового потенціалу України. Це передбачає угода, яку у п’ятницю, 21 квітня, підписали уряд Німеччини та Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO).

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк, передає Укрінформ.

«Україна вдячна Німеччині за внесок у сумі 3 млн євро для фінансування проєкту ЮНІДО «Розбудова промислового потенціалу, політика та діагностика для зеленого відновлення України». Ми повинні розпочати відбудову України вже зараз, не очікуючи на завершення агресивної війни росії проти нашої держави», – заявив він.

Проєкт має на меті дослідження та діагностику у сфері промисловості, а також підготовку рекомендації щодо вдосконалення та планування. Він поширюється на сфери енергоефективності, циркулярної економіки, «зеленої» енергетики, покращення стандартів якості тощо.

Нагадаємо, Південна Корея та Німеччина співпрацюватимуть у підтримці України.

Також повідомлялося, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав 5 пріоритетів у відновленні України у 2023 році.

Раніше стало відомо, що Україна отримає 400 млн доларів від Японії в рамках Програми екстреного відновлення, спрямованого на критичну інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: