Україна отримає від Німеччини додаткові 111 млн євро: куди спрямують кошти

Читать на русском
Загалом Берлін надав Україні 3,6 мільярда євро у вигляді гуманітарної та інфраструктурної допомоги з моменту початку вторгнення рф.
Фото: bmz.de

Влада Німеччини інвестує в Україну додаткові кошти у розмірі 111 мільйонів євро.

Про це у середу, 19 квітня, повідомила пресслужба міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Післявоєнне відновлення України: які країни взяли шефство над містами та областямиМайже три десятки країн виявили інтерес до відновлення українських міст та областей. Хто погодився взяти шефство і над яким регіоном – на інфографіці.

Новий пакет допомоги було погоджено під час переговорів державного секретаря з розвитку Йохена Фласбарта з віце-прем'єр-міністром Іриною Верещук та міністром фінансів України Сергієм Марченком, які пройшли у Києві.

У міністерстві розповіли, що гроші спрямують, зокрема, на створення житла для внутрішньо переміщених осіб, а також на підтримку українських регіонів, наприклад, на ремонт та оснащення дитячих садків, шкіл та лікарень.

«Ми хочемо показати народу України, що ми й надалі його підтримуватимемо. Зрештою, це також інвестиції у майбутнє Європи, адже сильна економічна Україна також буде важливою опорою нашого спільного європейського процвітання», – заявив Фласбарт.

Загалом Берлін надав Україні 3,6 мільярда євро у вигляді гуманітарної та інфраструктурної допомоги з моменту початку вторгнення рф.

Нагадаємо, що напередодні Збройні сили України отримали нову партію військової допомоги від Німеччини. Серед іншого, німецька влада передала Україні зенітно-ракетний комплекс американського виробництва Patriot та ракети до нього.

Раніше повідомлялося, що країни Великої Сімки (G7) додатково підтримають Україну на суму понад 5 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: