Митрополит Єпіфаній розповів, коли ПЦУ ухвалить рішення щодо переходу на новий календар

Читать на русском
ПЦУ вже готується запровадити відповідну реформу й працює над новою редакцією певної церковної літератури для прихожан.
Фото: Shutterstock

Предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній повідомив, що під час Архієрейського собору у травні 2023 року ПЦУ прийме рішення щодо нового церковного календаря.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Gazeta.ua.

«Втілення цієї реформи насамперед дасть змогу перейти на більш точний календар й уникнути в майбутньому поступового зміщення нерухомих свят. І хоч на цьому шляху ще залишаються деякі труднощі, проте переконаний, що з Божою допомогою ми їх вирішимо», – зазначив Єпіфаній.

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: що відомоУПЦ МП виселяють із Києво-Печерської Лаври. Чому так сталося і на підставі яких угод УПЦ МП користувалася Лаврою – на інфографіці.

Згідно зі словами митрополита, ПЦУ вже готується запровадити відповідну реформу й працює над новою редакцією певної церковної літератури для прихожан. Водночас Єпіфаній наголосив, що календарне питання не стосується православного віровчення, яке є незмінним.

Крім того, зазначається, що від початку російського вторгнення до ПЦУ приєдналося понад тисячу парафій, приблизно така ж кількість перейшла впродовж кількох років до цього.

Нагадаємо, у Мінкультури вважають, що можливий перехід України на новий календар церковних свят з 2023 року – не нововведення, а повернення до давніх традицій, які забрала росія.

У січні у додатку «Дія» пройшло опитування про дату святкування Різдва. Воно стало одним із наймасовіших. Більшість українців підтримали дату святкування Різдва 25 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: