ПЦУ призначила намісника у Києво-Печерській лаврі та попросила у влади приміщення для богослужінь

Читать на русском
В.о. намісника став архімандрит Авраамій, який раніше був представником УПЦ МП. Він звинуватив керівництво УПЦ МП у розпалюванні ворожнечі та закликав братію залишитися у Лаврі у складі ПЦУ.
Архімандрит АвраамійФото: ПЦУ

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній призначив виконувати обов'язки намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври архімандрита Авраамія (Лотиша).

Про це йдеться на офіційному сайті ПЦУ.

У новому статусі Авраамій, який раніше був представником УПЦ МП, звернувся до братії монастиря і закликав залишитися в Лаврі у складі ПЦУ. Він також звинуватив керівництво УПЦ МП у розпалі ворожнечі та протистояння.

Виселення УПЦ МП із Києво-Печерської Лаври: що відомоУПЦ МП виселяють із Києво-Печерської Лаври. Чому так сталося і на підставі яких угод УПЦ МП користувалася Лаврою – на інфографіці.

«Треба визнати – наш колишній намісник, митрополит та Синод крок за кроком формували сумну ситуацію, в якій ми опинилися. Замість діалогу – закритість та погрози. Замість усвідомлення необхідності правдиво, щиро та остаточно розірвати підпорядкування Москві, яка веде проти нас війну – туманні та половинчасті рішення та заяви, які кожен тлумачить як бажає», – заявив Авраамій.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній, у свою чергу, звернувся до уряду з проханням надати у користування українській Лаврі приміщення для здійснення богослужінь, проживання братії та монастирської діяльності.

«Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що держава допоможе захистити намісника та монастир від можливих провокацій з боку прихильників московського патріархату», – додали в пресслужбі ПЦУ.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що заповідник Києво-Печерська лавра розриває договір оренди територій та будівель зі Свято-Успенським монастирем УПЦ московського патріархату. Представники УПЦ МП мають залишити Лавру не пізніше 29 березня.

Після цього члени Синоду УПЦ МП прийшли на Банкову та вимагали зустрічі із Зеленським. Однак у президента заявили, що він не планував зустрічі з представниками Синоду УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: