Побиття військового ЗСУ: мешканці Хмельницького проголосували за перехід храму УПЦ МП до ПЦУ

Читать на русском
У соборі вже провели першу молитву українською. Завтра представники комісії понесуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.
Фото: Депо

У Хмельницькому громада храму УПЦ МП, де 2 квітня побили українського військовослужбовця, вирішила перейти до ПЦУ.

Про це повідомили місцеві Telegram-канали.

Відповідне рішення підтримала більшість людей, які були присутні на зборах біля храму. Ключі від собору було передано ревізійній комісії, яку обрали під час зборів. Вона вже займається описом майна.

Зазначається, що до Великодня богослужіння у храмі не проводитимуться.

Завтра, третього квітня представники комісії понесуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА.

Мер міста Олександр Симчишин розповів, що у соборі вже провели першу молитву українською мовою.

Нагадаємо, інцидент із побиттям військового стався 2 квітня о 10.20 у Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ МП. Під час проведення молитовної літургії він нібито скинув зі столу на підлогу книгу «Євангелія» та «влаштував словесний конфлікт щодо священика, який читав молитовну літургію».

Після цього один із священиків накинувся на чоловіка. За даними депутата Хмельницької облради Віктора Бурлика, військового звуть Артур Ананьєв. Він воював добровольцем у складі 19-го стрілецького батальйону та отримав у ході бойових дій контузію та черепно-мозкову травму.

Раніше повідомлялося, що мер Хмельницького пообіцяв позбавити УПЦ МП усіх земельних ділянок на території міста, а також закликав звільнити поліцейських, які склали протокол на воїна ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: