У Львові головний храм УПЦ МП переходить до ПЦУ

Читать на русском
Найближчим часом Свято-Георгіївський кафедральний собор стане Гарнізонним храмом ПЦУ. Також храм називатиметься на честь Святого Юрія Переможця.
Андрій Садовий/Telegram

Парафіяни Свято-Георгіївського кафедрального собору УПЦ МП Львова ухвалюють рішення про перехід до Православної церкви України.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram.

Він сподівається, що вже найближчим часом ця церква стане Гарнізонним храмом ПЦУ.

«Дуже приємно, що на вулиці героя України Тараса Бобанича, нарешті, маємо Православну церкву України. Юридично процес ще триває. Але сьогодні громада зібралася, чітко сказали про те, що вони належать до православної церкви. І мені б дуже хотілося, щоб на місці цього храму став новий Гарнізонний храм Православної церкви України. Ми йшли до цього довго. Шлях майже пройдений», - сказав Козицький.

Заступник голови Львівської облради Юрій Холод повідомив у Facebook, що тепер храм називатиметься на честь Святого Юрія Переможця.

Також мер Львова Андрій Садовий зазначив, що ситуація щодо майна московського патріархату на вулиці Бобанича непроста.

«Ситуація складніша (щодо храму на вул. Бобанича - ред.). Майно належить релігійній громаді, яка на словах відрікається від МП. Тому тут є два варіанти: офіційно стати Українською церквою, або ж пройти процес націоналізації. Всі необхідні для цього документи вже підготовлено», - написав Садовий у Telegram.

Раніше депутати Кам'янець-Подільської міської ради позбавили УПЦ МП права користування земельними ділянками на території міста.

А мер Хмельницького Олександр Симчишин закликав владу заборонити діяльність УПЦ МП на всій території України після того

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: