Франція допоможе Україні відновити залізницю та аеронавігацію

Читать на русском
Франція надаватиме експертну підтримку та сприятиме участю французьких компаній у відбудові України.
Мінінфраструктури

У суботу, 22 квітня, Україна та Франція підписали меморандум щодо співпраці у сфері транспорту.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури.

Зокрема, Франція надаватиме експертну підтримку та сприятиме участю французьких компаній у відбудові України.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков зазначив, що у найближчих планах посилення співпраці у забезпеченні України мостами та підтримка Укрзалізниці.

«Вже є домовленості про постачання рейок та оновлення локомотивного парку. Окрім цього, опрацьовуємо участь французьких партнерів у відбудові та підтримці української аеронавігації», - зазначив він.

Міністр нагадав, що наприкінці минулого року Франція надала Україні три мости для відновлення автомобільного сполучення Чернігівської області.

Крім того, меморандум передбачає співпрацю щодо оцінки завданої шкоди та відновлення українських транспортних систем, з акцентом на перехід до екологічної низьковуглецевої мобільності.

Співпраця охоплюватиме сфери залізниці, громадського міського транспорту, мультимодальних перевезень та логістики, повітряного та морського транспорту, дорожнього господарства, а також питання розвитку екологічно чистої мобільності.

Раніше повідомлялося, що влада Німеччини інвестує в Україну додаткові кошти у розмірі 111 мільйонів євро.

Також Світовий банк стане одним із ключових партнерів у сфері відновлення України та профінансує як мінімум три масштабні проєкти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: