Франція розраховує, що переговори між Україною та рф будуть влітку: просить Китай допомогти

Читать на русском
Французька стратегія передбачає, що переговори між Україною та росією відбудуться вже цього літа.
Людовік Марін/AFP/Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до Китаю з планом, який, на його думку, потенційно може призвести до переговорів між Україною та росією.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що Макрон доручив своєму зовнішньополітичному раднику Еммануелю Бонне працювати з головним дипломатом Китаю Ван Ї, щоб створити структуру, яка може бути використана як основа для майбутніх переговорів, за словами людей, знайомих з планами.

Французька стратегія передбачає, що переговори між Україною та росією відбудуться вже цього літа, якщо все піде добре, повідомили люди, які говорили на умовах анонімності.

Представник офісу Макрона підтвердив, що Бонн планує поговорити з Вангом, але відмовився коментувати подробиці, додавши, що союзники Франції були поінформовані про будь-які ініціативи Парижа.

У МЗС Китаю заявили, що їм невідома така інформація.

Під час своєї нещодавньої поїздки до Китаю президент Франції не досяг своєї мети переконати Сі поговорити з президентом України Володимиром Зеленським - вони досі не спілкувалися з початку війни.

Проте видання наголошує, що багато країн також скептично ставляться до того, що Китай може служити нейтральним посередником, враховуючи його «безмежну дружбу» з росією. Країни неодноразово обіцяли зміцнювати зв’язки, включаючи заклик посилити співпрацю у військовій сфері.

Нагадаємо, раніше Ірак запропонував виступити посередником у мирних переговорах між Україною та росією. Однак пропозиція була відхилена.

А нещодавно, президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва виступив на захист переговорів між Україною та росією для закінчення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: