Франція закликала ЄС розшукати депортованих українських дітей і накласти санкції на причетних

Читать на русском
Напередодні Франція першою серед країн Європи схвалила у Сенаті резолюцію щодо депортованих українських дітей.
Сенат Франції

Французький сенат закликав Європейський Союз зібрати докази примусового переміщення українських дітей до росії, а також запровадити санкції щодо причетних до цих злочинів.

Про це повідомив сенатор Андре Гаттолен, пише Euractiv.

Зазначається, що напередодні Франція першою серед країн Європи схвалила у Сенаті резолюцію щодо депортованих українських дітей.

У резолюції засуджується депортація українських дітей російською федерацією та самої росії, яка в адміністративний спосіб масово натуралізує, змінює імена та походження дітей, яких було викрадено з України.

Гаттолен, який ініціював резолюцію Сенату, пояснив, що він виступив з цією ініціативою влітку 2022 року, щоб пролити світло на злочини Москви, які на той час були далеко поза увагою.

Сенатор додав, що санкції проти винних у викраденні дітей будуть розширені. Перша хвиля санкцій щодо цього питання вже містилася в 10-му пакеті санкцій ЄС, ухваленому наприкінці лютого.

Він також підкреслив складність збору доказів і пошуку викрадених дітей.

Нагадаємо, росія депортувала з України понад 100 тисяч дітей. Європейська комісія має намір запустити нову ініціативу, спрямовану на повернення українських дітей, викрадених російськими окупантами. Колишній Уповноважений президента з прав дитини та виконавчий директор БО Save Ukraine Микола Кулеба вважає, що діти, яких депортувала росія, будуть знайдені і на території Білорусі.

В той же час, окупаційні війська здебільшого використовують п'ять сценаріїв для переміщення українських дітей на територію російської федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: