Ще одна країна скасувала змагання з фехтування через допуск росіян

Читать на русском
Польська федерація фехтування підтримала Україну у її прагненні усунути зі змагань та світового фехтувального середовища спортсменів, які представляють країну-окупанта.
Фото: Getty Images

Федерація фехтування Польщі відмовилася проводити етап Кубка світу з жіночого рапіру. Причиною цього став допуск на змагання представників росії та Білорусі.

Про це йдеться у заяві пресслужби Федерації.

Спорт не поза політикою: від яких змагань усунули росію та БілорусьНа тлі скандалу з можливим допуском росії та Білорусі до Олімпіади вирішили згадати, від яких спортивних змагань усунули їхніх спортсменів.

Там зазначили, що Міжнародна федерація фехтування (FIE), яка напередодні проголосувала за повернення спортсменів рф та Білорусі, позбавила сторону, що приймає, «будь-якого впливу на процес прийому зареєстрованих учасників та допоміжного персоналу».

Крім того, схвалений FIE метод перевірки російських спортсменів у зв'язку з агресивною політикою росії відрізняється від запропонованого раніше Федерацією і заснований на неточностях. У зв'язку з цим він не гарантує належну перевірку фехтувальників з росії.

«Ми підтримуємо Федерацію фехтування України у її прагненні усунути зі змагань та світового фехтувального середовища людей, які підтримують жорстоку війну в Україні та схвалюють режим путіна, тому, як організатор етапу Кубка світу у Познані, ми не могли змиритися з такою ситуацією», – йдеться у заяві польської сторони.

Нагадаємо, напередодні рішення про відміну змагань з фехтування ухвалила Данія.

Україна вже закликала заборонити участь спортсменів з посії та Білорусі у міжнародних змаганнях, у тому числі на Олімпійських іграх-2024.

При цьому МОК не поспішає приймати рішення про можливий недопуск спортсменів із Росії та Білорусі на змагання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: