Зеленський у зверненні прокоментував блокування імпорту зерна і ракетні удари по Умані та Дніпру

Читать на русском
За його словами, Україна потребує сучасної авіації, без якої не буває повністю ефективної ППО. Зупинити терор і врятувати людей можна лише достатньою кількістю якісної зброї.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський відреагував на сьогоднішній масований ракетний обстріл України, зокрема, удари по Умані та Дніпру. Він зазначив, що Україна потребує сучасної авіації, без якої не буває повністю ефективної ППО.

Про це український лідер повідомляє у вечірньому зверненні.

«Увесь день тривав розбір завалів в Умані, у місці влучання російської ракети. Станом на цей час відомо вже про 23 загиблих, серед них четверо дітей. Мої співчуття рідним і близьким… Усім, хто був урятований – мешканцям цього будинку, сусідніх будинків, які зачепило, на жаль, вибуховою хвилею, – надається необхідна допомога. Я дякую кожному й кожній, хто взяв участь у рятувальній операції та підтримує врятованих людей», - наголосив Зеленський.

Основне зі звернення президента:

  • Ракета по Умані, по місту, яке абсолютно мирне, відоме всьому світу тим, що приймало щорічно десятки тисяч паломників-хасидів… Тільки абсолютне зло може коїти такий терор проти України.

  • На Дніпропетровщині внаслідок сьогоднішнього ракетного удару загинули дві українки. Мати й донька. Ольга, 92-й рік народження, і Вероніка, 20-й рік народження. Ще й трьох років цій дитині не виповнилось! Вічна памʼять!.. Співчуття родині, співчуття близьким…

  • Сьогодні нашим Повітряним силам вдалося збити більшість російських ракет – 21 із 23. Якби не це, державі-терористу вдалося б забрати значно більше жертв, більше життів. І це знову доводить, що зупинити терор і врятувати людей можна лише зброєю. ППО, сучасна авіація, без якої не буває повністю ефективної ППО. Артилерія, бронетехніка.

  • Сьогодні в Києві з візитом були президентка Словаччини, президент Чехії. Ми говорили саме про те, як дати захист усім нашим людям, прискорити відновлення миру й порядку на всій землі.

  • Підписали Спільну декларацію із президенткою Словаччини та президентом Чехії щодо нашого європейського та євроатлантичного руху.

  • Говорив сьогодні також з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Окремо обговорили з паном президентом Європейської ради ситуацію навколо деструктивної, на мою думку, заборони окремими державами ввезення нашої аграрної продукції. Я підкреслюю, що це не лише порушує наявну Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом, але й дає небезпечну надію Кремлю. Зараз, коли росія порушує свободу торгівлі, намагається заблокувати постачання аграрної продукції на світовий ринок, точно не час будь-кому слідувати за державою-злом, робити щось схоже.

  • Сьогодні ж відбулася й знакова інвестиційна подія для України – перша велика інвестиція в Україну від початку повномасштабного вторгнення. Обсяг інвестиції – 250 мільйонів доларів, і це лише старт відповідного пакету.

Нагадаємо, що сьогодні вранці російські окупанти випустили по Україні більше 20 ракет.

Також Зеленський пояснив, чим займатиметься спецпосланник Китаю.

Раніше стало відомо, що Зеленський рекомендував Залужному відправляти воєнкомів на фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: