Зеленський пояснив, чим займатиметься спецпосланник Китаю

Читать на русском
Президент прокоментував призначення владою Китаю спецпосланника для обговорення політичного врегулювання війни рф проти України.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський прокоментував призначення владою Китаю спецпосланника для обговорення політичного врегулювання війни росії проти України.

Відповідну заяву глава держави зробив під час спільної прес-конференції з лідерами Чехії та Словаччини, передає РБК-Україна.

Сі Цзіньпін сподівається зміцнити імідж «глобального миротворця», зателефонувавши Зеленському – BloombergСі Цзіньпін поговорив із Зеленським через 14 місяців після початку великої війни, щоб підкріпити свій імідж глобального миротворця та, можливо, погасити скандал із послом у Франції.

За словами Зеленського, спецпредставник КНР займатиметься не так ситуацією в Україні, як переговорами з європейськими країнами.

«Ми зі свого боку хотіли призначити посла у Китаї, і ми його призначили. Зі свого боку лідер Китаю сказав, що вони готують спецпредставника. Не для України – вони готують спецпредставника для Європи, який поїде по інших державах говорити про війну», – розповів Зеленський.

Нагадаємо, Китай має намір направити в Україну та інші країни спеціального представника у євразійських справах «для поглибленого спілкування з приводу політичного врегулювання української кризи».

Про це стало відомо після телефонної розмови Володимира Зеленського, яка відбулася 26 квітня, з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Відомо, що посаду спецпредставника обійме колишній посол Китаю в рф Лі Хуей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: