«Укрзалізниця» поновила транзит українського зерна територією Польщі: що відомо

Читать на русском
УЗ відновлює експортні транзитні перевезення українських сільськогосподарських вантажів залізничним транспортом через територію Польщі.
Getty Images

АТ «Укрзалізниця» відновило транзит української сільськогосподарської продукції на експорт через територію Польщі, який був припинений 15 квітня.

Про це повідомляє видання «Інтерфакс Україна», з посиланням на прес-службу УЗ.

«Укрзалізниця» відновлює експортні транзитні перевезення українських сільськогосподарських вантажів залізничним транспортом через територію Польщі. Відповідне повідомлення про скасування обмежень на зазначені перевезення компанія отримала від польського перевізника PKP Cargo 21 квітня 2023 року», - повідомили виданню в прес-службі УЗ.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що наразі перевезення зерна і іншого продовольства дозволено для наземного транзиту та транзиту до портів в Гданську, Гдині, Свіноуйсьце та Шецині.

«Дзеркальні обмежувальні конвенції щодо транзиту низки вантажів у напрямку Польщі, запроваджені УЗ із 17 квітня після звернення польських залізничних операторів PKP Cargo і PKP LHS, також буде скасовано незабаром», - пише видання.

Нагадаємо, Польща, Угорщина та Словаччина запровадили заборону на імпорт української агропродукції через зниження цін на цю продукцію на внутрішніх ринках. Польська сторона, серед іншого, планувала запровадити заборону на транзит зерна.

Угорщина, у свою чергу, одразу пообіцяла зберегти транзит української агропродукції.

Раніше влада Чехії повідомила, що не збирається вводити заборону на ввезення зерна.

Також у суботу, 22 квітня, стало відомо, що Болгарія розблокує автомобілі з аграрною продукцією з Україною на кордоні та їх розвантаження.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, як росія блокує роботу «коридору» в Чорному морі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: