Зернова угода: Україна і Туреччина домовилися відновити інспекцію суден

Читать на русском
17-18 квітня не було складено інспекційного плану та не проведено жодної інспекції в територіальних водах Туреччини.
Олександр Кубраков\ Facebook

Україна і Туреччина дійшли згоди щодо поновлення реєстрації та інспектування суден, що прибувають під завантаження українським зерном.

Про це повідомив віце-прем'єр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Facebook.

«Заверишили зустріч з Хулусі Акаром, Міністром національної оборони Туреччині. На порядку денному головне питання - розблокування та забезпечення ефективного функціонування Чорноморської зернової ініціативи. Дійшли згоди щодо поновлення реєстрації та інспектування суден, що прибувають під завантаження українським збіжжям», - йдеться у повідомленні.

Кубраков додав, що 17-18 квітня не було складено інспекційного плану та не проведено жодної інспекції в територіальних водах Туреччини.

18 квітня українська сторона запропонувала провести хоча б 2 інспекції. Ця пропозиція була підтримана також турецькою стороною, але не була реалізована через позицію росії.

Нагадаємо, 10 квітня росія в односторонньому порядку припинила реєстрацію суден, які слідують в українські порти для формування інспекційного плану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: