Зерновий коридор: G7 прохає продовжити і розширити угоду

Читать на русском
Міністри сільського господарства країн Великої сімки узгодили спільне комюніке під час дводенної зустрічі в японському місті Міядзакі.
Getty Images

Країни «Великої сімки» закликали до продовження, повної імплементації та розширення критично важливої угоди про експорт українського зерна Чорним морем.

Про це повідомляє агенція Reuters, із посиланням на комюніке міністрів сільського господарства країн-членів G7.

Міністри сільського господарства країн «Великої сімки» узгодили спільне комюніке під час дводенної зустрічі в японському місті Міядзакі.

«Ми рішуче підтримуємо продовження, повну реалізацію та розширення Чорноморської зернової ініціативи. Ми засуджуємо спроби росії використовувати продовольство як засіб дестабілізації та інструмент геополітичного примусу і підтверджуємо нашу прихильність діяти солідарно і підтримувати тих, хто найбільше страждає від російської «мілітаризації» продовольства», - йдеться у заяві.

У яких країнах ЄС протестували проти українського зерна та тимчасово заборонили його імпортП'ять країн Євросоюзу збираються чи вже заборонили імпорт української агропродукції. Докладніше – на інфографіці.

У документі також наголошується, що члени G7 готові підтримати відновлення і реконструкцію України, зокрема шляхом надання експертної допомоги в розмінуванні сільськогосподарських земель та реконструкції сільськогосподарської інфраструктури.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як росія блокує роботу «коридору» в Чорному морі.

Раніше «Слово і діло» писало, скільки зернових експортувала Україна до повномасштабної війни.

З нашої інфографіки можна дізнатися, скільки коштів від експорту сільськогосподарської продукції до Євросоюзу отримувала Україна до війни і після її початку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: