Блінкен відреагував на саботаж зернової угоди з боку росії

Читать на русском
За словами Блінкена, дії країни-окупанта загрожують продовольчій безпеці країн, які залежать від постачання зерна з України.
Фото: Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував ситуацію із блокуванням росією інспекцій суден-учасників Чорноморського зернового коридору.

Заяву, присвячену цій темі, американський політик зробив під час зустрічі міністрів закордонних справ країн G7 у Японії, передає Reuters.

Кубраков вирушить до Туреччини для переговорів щодо зернової угодиКлючовою темою візиту стане блокування росією перевірок кораблів із агропродукцією у Босфорі. Кубраков обговорить ситуацію з міністром оборони Туреччини Хулусі Акара.

За словами Блінкена, дії країни-окупанта загрожують продовольчій безпеці країн, які залежать від постачання зерна з України.

«Росія своїми діями порушує зобов'язання перед країнами світу, які залежать від українського зерна. Судна не можуть вийти з України вже кілька днів», – заявив Блінкен.

Нагадаємо, російська сторона вже кілька днів блокує інспекцію суден, які задіяні у транспортуванні української агропродукції. У Мінінфраструктурі заявили, що це ставить під загрозу функціонування «зернової ініціативи».

Нагадаємо, зернову угоду продовжили 18 березня. Термін дії документа розрахований на 4 місяці. Згідно з угодою, Україна може експортувати зерно через три морські порти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: