Кубраков вирушить до Туреччини для переговорів щодо зернової угоди

Читать на русском
Ключовою темою візиту стане блокування росією перевірок кораблів із агропродукцією у Босфорі. Кубраков обговорить ситуацію з міністром оборони Туреччини Хулусі Акара.
Фото: пресслужба форуму «Україна 30»

Віце-прем'єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков завтра відвідає Туреччину.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони країни.

Світове виробництво пшениці: скільки було вирощено та експортовано за два рокиПротягом 2020/2021 маркетингового року у світі було вироблено 774,55 млн тонн пшениці, у 2021/2022 виробництво збільшилося до 779,33 млн тонн. Докладніше – на інфографіці.

Ключовою темою візиту стане блокування росією перевірок кораблів із агропродукцією у Босфорі. Кубраков обговорить ситуацію з міністром оборони Туреччини Хулусі Акара.

Зустріч, за даними турецької сторони, відбудеться у місті Кайсері. Інші теми майбутніх переговорів політика поки що не окреслено.

Сьогодні у Мінінфраструктурі повідомили, що російська сторона знову заблокувала інспекцію суден, які задіяні у транспортуванні української агропродукції. Це ставить під загрозу функціонування «зернової ініціативи».

А у вівторок, 11 квітня, представники ООН, Туреччини та рф не проводили інспекцію суден з українським зерном, оскільки представники росії викреслили узгоджені назви та вписали до списку інші судна з черги. Це спричинило блокування «Зернового коридору» на один день.

Нагадаємо, зернову угоду продовжили 18 березня. Термін дії документа розрахований на 4 місяці. Згідно з угодою, Україна може експортувати зерно через три морські порти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: