Українського посла відкликали з Мінська після зустрічі Лукашенка з ватажком «ДНР» Пушиліним

Читать на русском
Міністерство закордонних справ України прийняло рішення викликати посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима.
фото: РБК

Після зустрічі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка та ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна українське МЗС відкликає для консультацій посла в Мінську.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

«Вважаємо зустріч з представником російської окупаційної адміністрації, який переховується від українського слідства за скоєння тяжких злочинів та перебуває під українськими й міжнародними санкціями, черговим і кричущим недружнім актом з боку Республіки Білорусь, спрямованим на підтримку держави-агресора рф», – йдеться в заяві.

Заявою про розміщення ядерної зброї в Білорусі путін міг «кинути» Китай – експертБілорусь тепер стає можливою мішенню ядерного удару НАТО, якщо путін вирішить піти ва-банк і почати ядерну війну

У дипломатичному відомстві додали, що у зв’язку з цим МЗС України ухвалило рішення викликати посла України в Республіці Білорусь Ігоря Кизима для консультацій.

«Мінськ має утримуватися від подібних деструктивних кроків і припинити підтримку агресивної війни росії проти України», – наголосили в МЗС.

У відомстві також заявили, що засуджують зустріч Лукашенка і Пушиліна, оскільки вона є спробою «легітимізації цього представника російської окупаційної адміністрації в Донецьку».

Зазначимо, що Лукашенко у вівторок, 18 квітня, зустрівся в Мінську з ватажком терористичної так званої ДНР Пушиліним та пообіцяв йому допомогу.

Нагадаємо, Лукашенко попросив у росії гарантії безпеки на випадок «агресії проти Білорусі».

Раніше путін оголосив, що до липня росія розмістить на території Білорусі ядерну зброю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: