Системи Patriot прибудуть в Україну швидше, ніж планувалося – CNN

Читать на русском
Зміщення строків стало можливим завдяки старанням українських солдатів. Спочатку планувалося, що їхнє навчання в США триватиме 10 тижнів, але воїни ЗСУ пройшли програму приблизно за вісім тижнів.

Американські системи протиракетної оборони Patriot буде розгорнуто в Україні швидше, ніж планувалося спочатку.

Зміщення строків стало можливим завдяки старанням українських солдатів, повідомляє CNN з посиланням на заяви представників Пентагону.

За даними джерела, група із 65 воїнів ЗСУ завершить курс навчання у США вже найближчими днями, після чого їх відправлять до Європи для додаткової підготовки.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Відомо, що українські солдати тренувалися у США із 15 січня. Спочатку планувалося, що навчання триватиме 10 тижнів, але українці пройшли програму приблизно за вісім тижнів.

«Українські солдати вражають і абсолютно швидко навчаються. Завдяки широким знанням у галузі протиповітряної оборони вони змогли швидше зрозуміти концепцію експлуатації та обслуговування системи Patriot», – заявив бригадний генерал Шейн Морган.

У Пентагоні не почали називати точні терміни передачі систем, але запевнили, що перші Patriot прибудуть до України «найближчими тижнями».

Нагадаємо, Patriot – одна з найсучасніших систем ППО у світі. Цей комплекс можна використовувати для боротьби з літаками супротивника, балістичними та крилатими ракетами. Про постачання цих систем, крім США, також заявляли Нідерланди та Німеччина.

Раніше у ЗСУ уточнили, коли Україна очікує на прибуття перших ЗРК Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: