Українські військовослужбовці опановують Patriot швидше, ніж очікувалось – німецький командир

Читать на русском
Українці високомотивовані й часто вже мають досвід роботи в цій галузі, тому все йде швидше, ніж очікувалося, сказав командир німецької тренінгової асоціації.
Пускова установка ЗРК PatriotФото: Міноборони США

Навчання українських захисників роботі з системою ППО Patriot, яке проходить у Німеччині, просувається швидкими темпами.

Про це повідомило видання Spiegel з посиланням на представника ВПС Німеччини.

Так, видання наводить слова одного з командирів німецького навчального підрозділу, який розповів, що українці мають високу мотивацію і часто вже мають досвід бойових дій.

Танки, Patriot і Bradley: яку військову допомогу пообіцяли Україні перед «Рамштайном»Україні з початку року пообіцяли надати західні танки, БМП Bradley та Marder, додаткові батареї Patriot та іншу військову допомогу. Список – на інфографіці.

«Все йде швидше, ніж очікувалося», – зазначив неназваний командир.

Зазначимо, тренувальний курс для близько триває вже близько двох тижнів на базі Бундесверу, яку не називають з міркувань безпеки. Його проходять 70 українських військових.

Нагадаємо, Patriot — одна з найсучасніших систем ППО у світі. Цей комплекс можна використовувати для боротьби з літаками противника, балістичними й крилатими ракетами.

Також нагагадаємо, 21 грудня 2022 року США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на 1,85 мільярда доларів, у який вперше включили систему протиповітряної оборони Patriot.

Після цього Німеччина також погодилась надати Україні Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: