Помилка перекладача: у Міноборони Польщі уточнили слова міністра про ЗРК Patriot в Україні

Читать на русском
Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв'ю іспанському виданню La Razon не заявляв, що Україна вже одержала ЗРК Patriot.
фото Польське радіо

Віце-прем'єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак в інтерв'ю іспанському виданню La Razon не заявляв, що Україна вже отримала ЗРК Patriot. Його слова неправильно переклали.

Про це у відповідь на інформаційний запит повідомили у міністерстві національної оборони Польщі, пише Укрінформ.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Намір віцепрем’єр-міністра, міністра національної оборони Маріуша Блащака полягав у тому, щоб вказати (в інтерв’ю La Razon – ред.), що завдяки зусиллям Польщі було прийнято рішення про передачу батареї Patriot», – повідомили у міністерстві.

При цьому слова Блащака про танки зрозуміли правильно – перші польські Leopard дійсно вже в Україні.

У міністерстві зазначили, що оприлюднені слова польського міністра про отримання Україною ЗРК Patriot, очевидно, пов'язані з помилкою під час перекладу.

Нагадаємо, іспанське видання La Razon в інтерв'ю з міністром оборони Польщі Блащаком написало, що, за його словами, система ППО Patriot вже в Україні.

22 грудня 2022 року президент США Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на 2 мільярди доларів, куди увійшли і ЗРК Patriot.

Командувач Повітряних сил ЗСУ затвердив список військових, які навчатимуться роботі з ППО Patriot в одній із країн НАТО.

На початку січня Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder та батарею Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: