Зведення Генштабу: в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка

Читать на русском
Окупанти продовжують вести наступ, незважаючи на значні втрати. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка, повідомляє Генштаб.
Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Російські війська зазнають значних втрат, але продовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – там за добу було відбито понад 60 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби російські окупанти завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Камишеваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині; а також 42 авіаційні удари. Крім того, було здійснено 46 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Продовжується комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на північ від населеного пункту Григорівка і недалеко від Спірного.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Не припиняються бої за Бахмут, також росіяни вели безуспішні атаки у районах Хромового та Івановського.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Північного, Водяного, Первомайського та Невельського – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 5 ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетного комплексу окупантів. Також збиті 4 безпілотники.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, склад пально-мастильних матеріалів та 2 склади боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, аналітики ISW заявляють, що незважаючи на розбіжності, російське Міноборони та «вагнерівці» об'єднали зусилля із захоплення Бахмута.

Крім того, останніми днями Повітряно-десантні війська рф відновили ключову місію в битві за місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: