Попри напруженість, Міноборони рф та «вагнерівці» об'єднали зусилля для захоплення Бахмута – ISW

Читать на русском
Незважаючи на конфлікти між Міноборони рф та очіником вагнерівців Євгеном Пригожиним, Міноборони  посилює бойовиків Вагнера для захоплення Бахмута.

Незважаючи на те, що між керівництвом Міністерством оборони рф та очільником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним є напруженість, бойовики «Вагнера» таки отримують сучасні засоби для захоплення Бахмута.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

Експерти ISW вважають, що перепризначення командувача повітряно-десантними військами рф Михайла Теплінського вказує на те, що російське Міноборони прагне до тіснішої співпраці з «вагнерівцями», незважаючи на міжусобиці. Це потрібно для завершення захоплення Бахмута.

Також аналітики зазначають, що помітно зменшилась кількість публічних нападок Пригожина на Міноборони.

Крім того, за словами російських воєнкорів, «вагнерівці» застосовують у Бахмуті танки Т-90. Це є ознакою того, що керівництво рф виділило бойовикам сучасніші засоби для захоплення міста.

Також фахівці ISW вказують на те, що відповідальність за наступальні операції в Україні російське військове командування, вірогідно, перекладає на повітряно-десантні війська ПДВ) рф.

Проте, вважають експерти Теплінський скоріше за все не зможе повернути ПДВ попередню «елітність» через великі втрати в Україні. Причиною, на яку вказують аналітики, є те, що підрозділи доукомплектовуються погано підготовленим мобілізованим персоналом. Це матиме довгостроковий вплив на боєздатність підрозділів.

Нагадаємо, Міноборони росії і «вагнерівці» покращили взаємодію, наступають на Бахмут – про це заявили у розвідці Британії.

Також повідомлялося, що у боях за Бахмут росіяни залучають найпрофесійніші підрозділи.

Стало відомо, що Пригожин запропонував путіну оголосити про завершення війни і зосередитись на вже захоплених територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: