Частина підрозділів російського спецназу втратила 90-95% бійців в Україні – WP

Читать на русском
Росії може знадобитися десятиліття, щоб відновити боєздатність підрозділів спецназу, деякі з яких втратили до 95 відсотків бійців.
Getty Images

Сили російського спецназу зазнали значних втрат в Україні. Деякі підрозділи втратили 90-95% бійців.

Про це із посиланням на секретні документи Пентагону повідомляє The Washington Post.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

Такий рівень втрат у США пояснюють тим, що російське командування використало спецназ не за призначенням. Як правило, у задачах спецназу секретні місії, але елітні підрозділи посилали прямо на передову разом із звичайною піхотою.

Як йдеться у документі, під час підрахунку втрат використовувалися супутникові знімки місць дислокації підрозділів. Так, 22-а та дві інші бригади російського спецназу втратили 90-95% особового складу. У 346-й бригаді спецназу із 900 осіб залишилося 125. При цьому в документах не уточнюється, скільки силовиків було вбито, а скільки поранено.

У документах наголошується, що солдатам спецназу потрібно не менше чотирьох років спеціальної підготовки, а отже, росії може знадобитися ціле десятиліття, щоб поповнити втрати.

Нагадаємо, у вересні ЗМІ повідомляли, що за півроку війни російська армія втратила в Україні понад 900 елітних фахівців, на підготовку яких пішли роки зусиль та мільйони доларів.

Крім того, росія зазнала нищівних втрат в офіцерському складі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: