Десантники рф відіграють ключову роль у битві за Бахмут – британська розвідка

Читать на русском
Останніми днями Повітряно-десантні війська російської федерації відновили ключову місію в битві за Бахмут.
Getty Image

Останніми днями Повітряно-десантні війська російської федерації відновили ключову місію в битві за Бахмут.

Про це повідомляє британська розвідка.

Розповідають, що російський генерал-полковник Михайло Теплинський, який командує Повітряно-десантними військами окупантів повернув собі вагому роль у війні проти України. Його підрозділи беруть активну участь у битві за Бахмут.

Битва за Бахмут: хронологія оборони містаЗапеклі бої за Бахмут, під час яких росія втрачає тисячі своїх військових, тривають із липня. Хронологія оборони міста – на інфографіці.

«Теплинський один з небагатьох високопоставлених російських генералів, який користується широкою повагою серед рядового складу. Його нещодавня бурхлива кар’єра свідчить про сильну напругу між фракціями в російському Генштабі щодо військового підходу росії в Україні», – зазначають у повідомленні.

Британські розвідники вважають, що він може керувати не лише десантниками, але й іншими підрозділи окупаційних військ та, ймовірно, просуватиме свої сили як «елітні».

«Останніми днями Повітряно-десантні війська відновили ключову місію в битві за Бахмут і, ймовірно, розпочали нову інтеграцію з термобаричними ракетними установками ТОС-1А в секторі Кремінна», – додають у розвідці.

Нагадаємо, Бахмутський напрямок залишається найгарячішою ділянкою фронту, противник сконцентрував там професійні підрозділи і використовує значну кількість артилерії та авіації.

Нещодавно стало відомо, що росія відновила свій наступ на Бахмут, оскільки сили міноборони рф та групи «Вагнера» покращили співпрацю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: