«Критично менші за російські»: Резніков оцінив втрати Сил оборони з початку вторгнення рф

Читать на русском
Загальні втрати Збройних сил України у війні з росією не перевищують кількості жертв лютневих землетрусів у Туреччині. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.
Фото: Олексій Резніков, Facebook

Загальні втрати Збройних сил України у війні з росією не перевищують кількості жертв лютневих землетрусів у Туреччині.

На цьому наголосив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю іспанському виданню La Razon.

Великий наступ росії: скільки атак відбивають ЗСУНаступ російської армії у динаміці. Кількість відбитих ЗСУ атак, за даними Генерального штабу – на інфографіці.

Він зазначив, що Україна, як сторона бойових дій, теж зазнає втрат серед особового складу. Однак, як заявив Резніков, «вони критично менші за російські».

«У нас, звісно, є жертви, бо ми воюємо. Але вони критично менші за російські. Я не можу назвати вам цифру, але можу вас запевнити, що загальна кількість жертв менша за кількість загиблих від землетрусу в Туреччині», – повідомив голова військового відомства.

Міністр додав, що для України важливе життя кожного військовослужбовця. Росія ж використовує людей в якості «гарматного м'яса».

«Це тактика м'ясорубки. Їм байдуже. Тільки в Бахмуті щодня окупанти втрачають 500 людей убитими та пораненими. Це приблизно по одному батальйону за добу», – розповів Резніков.

Варто зазначити, що в Туреччині внаслідок землетрусів загинуло понад 50 тисяч людей.

Напередодні заступник міністра оборони Ганна Маляр розкрила співвідношення втрат ЗСУ та армії окупантів на Сході.

Раніше «Слово і діло» зібрало оцінки кількості загиблих росіян – від українського Генштабу, наших союзників та самого агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: