Україна змінила деякі військові плани через витік документів – CNN

Читать на русском
Після нещодавнього витоку секретних документів Пентагону до мережі Україна частково змінила військові плани, повідомляють ЗМІ.
Getty Images

Україна вже змінила деякі свої військові плани через витік секретних документів про контрнаступ.

Про це телеканалу CNN повідомило джерело, близьке до президента України Володимира Зеленського.

Справжні плани будуть на полі бою: Подоляк назвав «псевдозливами» витік документів про контрнаступПодоляк натякнув, що злиті в мережу документи щодо підготовки контрнаступу України є російською підробкою.

Подробиці цієї інформації не наводяться. Але в матеріалі йдеться, що деякі документи розкривають ключові недоліки в українському озброєнні, протиповітряній обороні, розмірах та готовності батальйонів.

Витік спонукав Пентагон зробити кроки щодо скорочення потоку таких важливих документів, які зазвичай були доступні будь-якого дня сотням людей в уряді.

Об'єднаний штаб, до складу якого найвище керівництво Пентагону, вивчає свої списки розсилки, щоб з'ясувати, хто отримує секретні звіти, повідомив представник Міноборони. На багатьох документах були позначки, що вказували на те, що їх підготували розвідувальний підрозділ Об'єднаного штабу.

Масштабний витік також показує, наскільки глибоко американська розвідка проникла у Міноборони росії та ПВК «Вагнер». Документи показують, пише CNN, що Штати могли перехопити плани російських ударів аж до того, яку саме енергетичну інфраструктуру, залізничні та автомобільні мости окупанти планували атакувати в Україні та коли. США також змогли перехопити російську стратегію боротьби із західними танками.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що в соцмережах було опубліковано секретні військові документи, в яких було описано плани США та НАТО щодо нарощування можливостей української армії перед контрнаступом.

Крім того, у мережі опинилася порція документів щодо американської політики щодо України, Близького Сходу та Китаю.

Міністерство юстиції США починає розслідування цих витоків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: