Недооцінюють ЗСУ: Україну засмутила песимістична оцінка США щодо контрнаступу

Читать на русском
У «злитих» у мережу документах США йдеться про те, що Україна отримає лише «скромні територіальні переваги» від запланованої операції.
Ілюстративне фото

Високопоставлені українські чиновники засмучені песимістичною оцінкою США щодо контрнаступу, після витоку секретних документів, які на це вказують.

Про це повідомляє Politico.

Які події та заяви свідчать про невідворотність контрнаступу УкраїниУкраїна готується до контрнаступу – які події та заяви керівництва говорять про його невідворотність.

У злитих у мережу документах йдеться про те, що Україна отримає лише «скромні територіальні переваги» від запланованої операції.

Київ каже, що документ показує, що США знову недооцінюють можливості ЗСУ.

«Ті самі люди, які казали, що Київ впаде за три дні, тепер зливають шкідливу і настільки ж смішну інформацію перед наступом, критично важливим для всього вільного світу», — сказала людина, яка регулярно спілкується з високопосадовцями в Києві.

Крім того, ЗМІ цитують представника українського оборонного відомства, який сказав, що «є деякі люди, які продовжують вагатися щодо військових шансів України в контрнаступі».

«Ми довели, що всі помиляються». Прогнози щодо шансів України не відповідають дійсності. Це дає нам підстави для підозр щодо того, наскільки серйозно США підтримують цілі України щодо повного витіснення росії з України», - додав представник українського оборонного відомства

Журналісти також акцентують увагу на тому, що ці коментарі дають зрозуміти: Сполучені Штати та Україна не настільки синхронизовані, як про це декларують усі 14 місяців війни.

«Це також може свідчити про зниження довіри між Вашингтоном і Києвом перед вирішальними кількома місяцями боїв, які можуть диктувати хід війни з росією. Оскільки росія контролює 20 відсотків території України, є сподівання, що контрнаступ, навіть із скороченими поставками, витіснить московські війська та найманців з країни, куди вони вторглися», - зазначили у Politico. У секретних документах Пентагону, які потрапили до мережі, перелічені чотири непередбачувані події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Нагадаємо, у секретних документах Пентагону, які потрапили до мережі, перелічені чотири непередбачувані події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Проте, секретар РНБО заявив, що гіпотетичні сценарії США щодо війни в Україні є дуже небезпечними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: