«Буде звільнена значна частина України»: генерал США спрогнозував контрнаступ ЗСУ

Читать на русском
Очікується одна з найскладніших військових операцій, найважчих для виконання. Вона буде такою, що призведе до великих втрат з обох сторін, сказав генерал Марк Гертлінг.

У результаті очікуваного контрнаступу України цієї весни українські війська звільнять значну частину української території, окупованої росіянами. Але це буде надзвичайно складним завданням.

Так вважає генерал у відставці та колишній командувач армією США в Європі Марк Гертлінг, передає Голос Америки.

Коментуючи ймовірний контрнаступ України, генерал-лейтенант у відставці Марк Гертлінг назвав дві причини того, чому це буде «надзвичайно важко» для України.

«По-перше, захист завжди легший, ніж напад. По-друге, українські генерали включили у свої формування велику кількість нової техніки та провели навчання на високому рівні», – сказав Гертлінг.

Крім того, впевнений Гертлінг, варто очікувати серії різних скоординованих ударів у різних частинах лінії фронту «у час і місце, обрані Україною», а не масштабного контрнаступу.

«На мою думку, буде кілька різних атак у різних регіонах», – зауважив генерал-лейтенант.

Він наголосив, що за допомогою союзників ЗСУ старанно готувалися до наступальних операцій цієї весни, знаючи, що українським військовим доведеться долати ешелоновану оборону противника.

Гертлінг також зазначив, що очікується одна з найскладніших військових операцій, найважчих для виконання. Крім того, вона буде такою, що призведе до найбільших втрат і має потенціал для «неймовірної боротьби з обох сторін».

Генерал додав, що протягом останніх чотирьох місяців росія нарощувала динаміку оснащення власних оборонних смуг, бойових позицій, мінних полів уздовж лінії фронту як на півночі, так і на півдні.

«Україна має хорошу армію, але не найкращу у світі. Те, що деякі елементи військових операцій їм все ще недоступні, зменшує їхню ефективність на наступному етапі цієї війни. Але я справді вірю, що вони відвоюють значну частину території під час майбутнього весняного наступу», – наголосив генерал.

Крім того, Гертлінг вважає, що Україна має три складові, необхідні для перемоги у битві. Це високопрофесійна армія, підтримка народу і ефективна влада.

«Україна має всі ці три складники. А росія зазнає невдачі в кожному», – сказав Гертлінг.

Раніше повідомлялося, що Україна перед контрнаступом завдає глибоких ударів і накопичує боєприпаси.

Також видання NYT зазначало, що маючи в арсеналі потужне західне озброєння та нещодавно сформовані штурмові частини, Україна готова до вирішального весняного контрнаступу. Але подолання втрат та підтримка мотивації війська стане «суворим випробуванням».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: