Ворог змінив тактику обстрілів України – Ігнат

Читать на русском
Навесні цього року російські військові змінили тактику обстрілів України і тепер здебільшого обстрілюють території, до яких можуть дістати.

Від початку весни росіяни змінили тактику обстрілів України. Тепер здебільшого вони гатять по територіях, до яких здатні дістати.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Від двох днів до місяця: інтервали між російськими масованими ракетними обстріламиМасованих ракетних атак не було вже понад 30 днів. Інтервали між обстрілами рф – на інфографіці.

Він зазначив, що за осінь та зиму російські війська «фактично застосували увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет», випустивши їх по об'єктах критичної інфраструктури України.

«Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує», – сказав Ігнат.

Під загрозою ударів С-300 залишаються переважно міста, які розташовані в безпосередній близькості від кордону РФ або лінії фронту на окупованих територіях.

Також, за словами спікера, українській розвідці відомо, що кілька місяців тому рф мала на зберіганні 7 тисяч ракет для С-300, але цей запас вже значно вичерпався. Крім того, точно не відомо, у якому стані ці ракети.

«Не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних ракет. Як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території росії. Вони не долітали», – сказав речник Повітряних сил.

Він зауважив, що росія може виробляти ракети для ЗРС С-300 та С-400.

Раніше повідомлялося, що росія відклала масовані ракетні удари по Україні до осені.

Також відомо, що росіяни почали використовувати плануючі бомби. Нова тактика ворога становить загрозу для українських сил ППО.

Нагадаємо, 14 квітня росіяни обстріляли Слов'янськ, влучили в багатоквартирний будинок. 16 квітня рятувальники завершили розбір завалів – 15 людей загинули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: