Ворог почав використовувати плануючі бомби: Ігнат розповів про нову загрозу з неба

Читать на русском
Нещодавно росіяни почали використовувати плануючі бомби. Вони б’ють ними декілька десятків разів в день по всій території лінії розмежування з літаків Су-35 і Су-34.
mil in ua

Нещодавно росіяни почали використовувати плануючі бомби. Вони б’ють ними декілька десятків разів в день по всій території лінії розмежування з літаків Су-35 і Су-34.

Про це розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

За його словами, нова тактика ворога є загрозою для українських сил ППО. Противник застосовує 10-15 до 20 плануючих бомб за день.

«Крила для свободи»: скільки літаків обіцяли Україні союзники та скільки вже передалиЗ винищувачів Україні поки що відправили лише радянські МіГ-29. Які літаки обіцяли та що передали – на інфографіці.

«Ніякого затишшя немає. Авіація ворога, на жаль, працює і вчора не раз говорили в новинах, що почали застосовувати бомби плануючі, які можуть летіти десятки кілометрів, до 70 км приблизна відстань. Противник застосовує 10-15 до 20 бомб за день по всій лінії розмежування з літаків Су-35, Су-34, що не входять в зону ураження нашої ППО, і це є для нас нова така загроза, на яку треба оперативно реагувати», – розповів Ігнат.

Що важливо, реагувати на таку загрозу наразі Україна не має чим. Бійцям потрібні далекобійні системи і засоби ППО, зокрема Patriot.

«Щоб ті літаки відігнати якомога далі від наших кордонів нам потрібні далекобійні системи і засоби ППО такі як Patriot і безумовно хочеться нам винищувачів, які можуть застосовувати ракети класу повітря-повітря на великих відстанях», – заявив речник.

Раніше повідомляли, що росіяни почали використовувати нову тактику – крилаті авіаційні бомби з'являються в прифронтовій зоні практично щодня. Щоб боротися з цим Україні потрібні багатоцільові винищувачі.

Тим часом російські війська продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках – минулої доби там відбито 69 атак.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: