Росія відклала масовані ракетні удари по Україні до осені – Генштаб

Читать на русском
У Генштабі зазначили, що з лютого 2022 року окупанти витратили щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет далекого радіусу дії.

Окупанти планують запустити серійне виробництво крилатих ракет Х-50, що може означати посилення ракетних ударів по Україні восени.

Такими даними поділився заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

Від двох днів до місяця: інтервали між російськими масованими ракетними обстріламиМасованих ракетних атак не було вже понад 30 днів. Інтервали між обстрілами рф – на інфографіці.

«За наявними даними, в червні цього року росія має намір почати серійне виробництво стратегічних крилатих ракет повітряного базування типу Х-50, що дозволить кремлю восени активізувати ракетні удари по території нашої країни», - заявив Громов.

У Генштабі зазначили, що з лютого 2022 року окупанти витратили щонайменше 50% свого запасу зенітних ракет далекого радіусу дії. Зокрема, російські війська використовували щонайменше 8 тисяч таких ракет, переважно – класу «земля-земля».

Громов додав, що у середньостроковій перспективі росія не зможе відновити резерв ракет за нинішнього рівня виробництва.

«Це потенційно може поставити під загрозу здатність Москви захищати свої стратегічні інтереси на Далекому Сході та на кордоні з країнами НАТО», – зазначив речник.

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки припустили, що через обмежену кількість ракет Росії у кращому випадку зможе завдавати ракетних ударів не частіше, ніж раз на місяць.

Раніше повідомлялося, що за період опалювального сезону росіяни випустили понад 1200 ракет та дронів по ключових енергетичних об'єктах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: