Росія імітує рівноправне партнерство з Китаєм – ISW

Читать на русском
Володимиру путіну не вдалося забезпечити безмежне двостороннє партнерство з Китаєм, на яке він, ймовірно, сподівався, вважають аналітики ISW.

Напередодні візиту міністра оборони Китаю Лі Шанфу до Москви кремль, ймовірно, намагається представити рф рівноправним партнером КНР у сфері оборони.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Міністр оборони КНР Лі Шанфу наступного тижня вирушить до росії. Як повідомило Міністерство оборони Китаю, там він зустрінеться зі своїм колегою Сергієм Шойгу та іншими військовими офіційними особами рф.

Протистояння США та Китаю: порівняння економічного та військового потенціалу державПротистояння США та Китаю. Порівняння економічного та військового потенціалу двох країн – на інфографіці.

У Міноборони рф заявили, що міністри обговорять двосторонню оборонну співпрацю. Також увага буде приділена питанням регіональної та глобальної безпеки.

14 квітня очільник МЗС Китаю Цінь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю росії і регулюватиме експорт до рф товарів подвійного цивільного та військового призначення.

Аналітики ISW вважають, що така риторика свідчить про те, що Китай намагається применшити свою підтримку росії і зробити акцент на тому, що «безмежне» партнерство рф та Китаю, про яке було оголошено перед повномасштабною війною в Україні, усе ж обмежене.

Заявою про розміщення ядерної зброї в Білорусі путін міг «кинути» Китай – експертБілорусь тепер стає можливою мішенню ядерного удару НАТО, якщо путін вирішить піти ва-банк і почати ядерну війну

Також експерти ISW наголошують, що російському диктатору володимиру путіну не вдалося забезпечити двостороннє партнерство з Китаєм на тому рівні, на який він, ймовірно, розраховував.

В ISW зазначили, що під час візиту до Москви Сі Цзіньпін не сигналізував про намір надати підтримку росії в її війні проти України, крім «розпливчастих дипломатичних запевнень», що, ймовірно, є кроком відступу від того, що путін сподівався отримати під час переговорів.

Нагадаємо, до росії приїде міністр оборони Китаю.

Також повідомлялося, що деталі з Китаю все частіше почали знаходити у російській зброї.

Раніше аналітики ISW припустили, що путін намагається створити антизахідну коаліцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: