Путін намагається створити антизахідну коаліцію – ISW

Читать на русском
В ISW оцінили спроби путіна створити коаліцію проти Заходу. Так, Сі Цзіньпін відмовився приєднатися до антизахідного блоку.

31 березня російській диктатор володимир путін схвалив нову концепцію зовнішньої політики рф, яка спрямована на створення потенційної антизахідної коаліції.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

«Нова концепція зовнішньої політики малює Захід як антиросійську та міжнародну дестабілізуючу силу набагато більшою мірою, ніж попередня концепція 2016 року, і прямо заявляє, що США та їхні «сателіти» розв’язали гібридну війну, спрямовану на послаблення рф», – зазначають аналітики.

У звіті вказується, що путін намагався використати зустрічі з главою Китаю Сі Цзіньпіном, що відбулися 20-22 березня, для посилення спроби риторично згуртувати решту світу проти Заходу.

«Пропозиція диктатора сформувати антизахідний блок під час візиту Сі до Москви не знайшла позитивного відгуку, оскільки той відмовився приєднати Китай до геополітичного конфлікту, який путін передбачав із Заходом», – інформують в ISW.

Фахівці переконані, що зменшення економічної потужності рф та деградація військових зусиль в Україні дають мало стимулів для інших держав виявляти серйозний інтерес до пропозиції.

«Кремль, ймовірно, вирішив оприлюднити нову Концепцію зовнішньої політики напередодні головування в Раді Безпеки ООН, щоб створити інформаційні умови для майбутніх риторичних зусиль в ООН, спрямованих на формування антизахідної коаліції», – додали в ISW.

Раніше президент Зеленський сказав, що ядерні загрози путіна свідчать про невдалу зустріч із лідером КНР.

Також в ISW повідомили, що путін вважає загрозою для стабільності своєї влади відправлення на війну новобранців.

Раніше в Guardian повідомили, що плани путіна розмістити ядерну зброю в Білорусі нереалістичні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: