Іран веде таємні переговори з рф та Китаєм щодо купівлі ракетного палива – Politico

Читать на русском
Якщо угода відбудеться, вироблені в Ірані ракети можуть у підсумку бути використані проти України.
Фото: Associated Press

Іран хоче купити ракетне паливо у росії та Китаю, що означатиме порушення санкцій ООН і, можливо, допоможе Москві поповнити свій вичерпаний запас ракет.

Про це повідомляє Politico з посиланням на дипломатів, знайомих з цим питанням.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Повідомляється, що Тегеран провів переговори з державною російською хімічною компаніюєю «ФКП Анозит», щодо придбання великої кількості перхлорату амонію, що є основним «інгредієнтом» твердого палива, яке використовується для живлення ракет.

Крім того, у Пекіні іранський дипломат очолив переговори щодо придбання перхлорату амонію. Проте невідомо, з якими саме компаніями відбулися переговори.

«Точна кількість перхлорату амонію, яку Іран хоче придбати, невідома, але дипломати, знайомі з його планами, вважають, що цього вистачить для створення тисяч ракет, включаючи ракету «Zolfaghar», яка має радіус дії 700 кілометрів і використовувалася як Іраном, так і його посіпаками на Близькому Сході останніми роками», - йдеться у повідомленні.

За словами дипломатів, якщо угода відбудеться, деякі з цих ракет можуть у підсумку бути використані проти України.

Нагадаємо, росія потребує військової та технологічної підтримки, тож очікує на допомогу від Ірану.

Також повідомлялося, що росія передає владі Ірану кіберзброю в обмін на безпілотники-камікадзе та боєприпаси, які потім застосовуються проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: